Manufaktúránkban az olasz módszerre és a minőségi alapanyagokra esküszünk !
A Covid alatt kezdtünk el macaront sütni, már másfél évvel az első macaron elkészítése után országos hírű vállalkozást vezetünk.
Ötletgazdaként és volt nyomdász-kereskedőként cukrász lányommal, üzlettársammal, Ritával együtt a minőségi desszertekben hiszünk!
A macaron sütés ötlete a koronavírus járvány idején kezdődött. Épp munkahelyváltásban voltam, amikor 2 hét karanténba kényszerültem. A betegágyon kezdtem böngészni az interneten és mivel korábban nyomdászként dolgoztam, magával ragadott a macaronok különleges színvilága, fotogén mivolta. Gyógyulásom után úgy döntöttem, hogy kipróbálom a sütést, amiért cukrász lányom, Rítus nem volt túl lelkes. Profi cukrászként tudta, hogy a macaron készítése elképesztően nehéz, hisztis történet…
Ő sem gondolta, hogy ennyire beleszeretek annak készítésébe.
Több hónapig kísérleteztünk, mire végül kezdtek egészen szép, vállalható macaronok készülni.
Tartottunk a kudarctól, mivel számtalan recept és módszer van. Oldhatatlan macaron sütési vágyunk legyőzte félelmünket, kihívásként élve meg minden adag macaront, minden sütést! Nem adtuk fel!
A kezdeti sikerek után megosztottuk örömünket ismerőseinkkel és feltöltöttünk néhány fotót macaronjairól a közösségi médiára. Úgy gondoltuk, ezzel véget is ért a sztori a macaronokkal és a szép fotókkal elégedetten búcsúztunk a mögöttünk álló hosszú, küzdelmes hetektől.
Ám nem várt dolog történt! Egyre több ismerős dícsérte munkánkat és kérte, hogy készítsünk nekik is! Boldogan készítettük a szülinapi, esküvői ajándék macaronokat.
A hobbisütésből pedig vállalkozás lett: az Ariron Macaron.
Az Ariron Macaron gyorsan fejlődött. Sorra érkeztek a megrendelések,beindult a gépezet, Azóta is együtt dolgozunk Rita lányommal, aki mindig biztat és közösen megyünk át a nehezebb időszakokon.
Kizárólag az olasz módszerrel készítjük macaronjainkat. Ez számukra az igazi, a tökéletes. Amiből pedig nem engedünk, azok a minőségi alapanyagok!
Kizárólag mandulalisztet, belga csokoládét, bourbon vaníliát, saját készítésű házi lekvárjainkat használjuk. Kistermelőként lehetőségünk van saját kertünkből, szezonális gyümölcseinket felhasználni, gyümölcspüréhez, lekvárhoz, melyekkel csodás ízkombinációkat érünk el.
A mennyiségnél mindig fontosabb a minőség, ezért maradunk manufaktúrális körülmények között!
Több mint húsz féle ízben gyártunk, ezek mind saját receptek ám az egyedi igényeknek is igyekszünk megfelelni. Legyen szó ízről, színről, vagy mintáról.
Kedves olvasó, ha megjött az étvágya egy igazán finom macaronra, Az Ariron Macaront megtalálja a Facebookon illetve az Instagramon is. Készségesen adunk árajánlatot, segítünk kigondolni az esküvői desszertasztalt, legyen szó néhány darab, vagy több száz macaronról esküvőre, családi rendezvényre, gyerekzsúrra, céges rendezvényre.
Viszonteladói megrendeléseket is kiszolgálunk, hiszen egy finom kávé mellé igazán mennyei tud lenni például egy pisztáciás-málnás macaron!
Köszönjük, hogy elolvasta kis történetünket. 🙂